Stoplichten
Door: Nikki
Blijf op de hoogte en volg Nikki
27 September 2008 | Australië, Sydney
Ik moet zeggen dat ik echt heel erg moet wennen aan de stoplichten voor voetgangers hier in het buitenland. Het werkt erg op de zenuwen.
Als het voetgangerslicht in Kuala Lumpur op groen ging, dan telde hij af van 23 naar nul. Binnen die 23 seconden moest je aan de overkant van de straat gaan. Zodra ze namelijk op rood gaan, gaat die van de auto's op groen. En dat zien zij als een soort van opening van de formule 1 races, dus je moet echt aan de overkant zijn, wil je je hielen heel houden.
Hier in Sydney maakt het stoplicht een raar geluid zodra hij op groen springt. Hetzelfde geluid dat je geweer maakt in een lasergame. Anyway, na vijf seconden gaat het groene licht over op een knipperend rood licht en zo blijft hij nog een tijd staan. En dan zonder enige warning springt hij op rood. Zeer abrupt allemaal en ik vind het nogal onlogisch.
Zet gewoon een groen, oranje, rood licht neer en alles komt goed en iedereen snapt het zonder dat het op zijn zenuwen werkt.
Verder moet ik hier echt wennen aan het links en rechts rijden, niet dat ik zelf al in een auto heb gereden; dat komt volgende week pas. Maar zelfs als voetganger heb je er al last van. Ik kijk telkens eerst de verkeerde kant op om te kijken of ik over kan steken, maar opeens komt er van de andere kant toch een auto aan.
"owh ja, ze rijden hier links."
Anywayz, fem en ik zijn gisteren naar de Australische versie van de musical Billy Elliot geweest. Echt prachtig en heeeeeeeeerlijke accenten, me likey. En die jongen kan dansen, jezus, dat is echt ongelooflijk mooi.
Nou dat was hem weer voor vandaag, tot snel.
xxx
27 September 2008 - 13:04
Ken:
Ik was het helemaal vergeten dat ze aan de linkerkant reden! Nja, eigenlijk wel logisch aangezien ze bij GB horen, maar nooit echt aangedacht!
Be careful peepz!
Chaaaaaaaao xo -
27 September 2008 - 14:30
Debora:
Ey Nik!
Ja grappig he, linksrijdende landen! Wacht maar tot je straks zelf achter het stuur zit: is echt even omschakelen! vb, toen ik in Zuid-Afrika een auto gehuurd had, was ook de richtingaanwijzer en ruitenwisser van kant omgewisseld. Dus telkens als ik de richtingaanwijzer aan deed, begonnen de ruitenwissers heen en weer te gaan. Echt hilarisch!
En, ik ben oooh, zo vaak bijna aan de verkeerde kant van de weeg gaan rijden. Maar wees niet bang hoor, t went best snel en gelukkig zijn Fem en jij samen, dus kunnen jullie elkaar alert houden;)
Have fun daar verder!!
Liefs, Debora -
28 September 2008 - 09:12
Anouk:
Eey mates!
Wat houden jullie ons trouw op de hoogte, netjes hoor! Wat lekker dat tot nog toe alles soepeltjes verloopt. Hier zijn jullie nu al een week weg, time flies, right?
Moet je je voorstellen als ik zou moeten fietsen in een land waar ze links rijden... nachtmerrie! -
28 September 2008 - 21:38
Merlijn:
goed bezig -
29 September 2008 - 12:10
Nicolette:
Hey Nik!
Kan me voorstellen dat het erg wennen is! Vooral die stoplichten...zou er gek van worden ;)
Succes met autorijden de volgende week :P
Liefs Nicolette
08 Oktober 2008 - 20:40
Marleen:
Hilarisch om te lezen over je stoplichten drama Nikki! hihi!
Ik zag het al helemaal voor me ;)
Musical Billy Elliot, wouw! de film was al mooi!
Xx