Dag 8
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Nikki
29 September 2008 | Australië, Sydney
Gisterochtend zijn we extra vroeg opgestaan: 8:30 om naar de kerk te gaan. En wel naar de Hillsong Church. Na de trein wat kleine moeite om de juiste weg te vinden, maar na toevallig de juiste bus te hebben aangehouden vrij makkelijk gevonden. Voor de kerk stonden een heleboel mensen en het grote bord Hillsong Church verklapte het ook al een beetje. Van binnen leek het erg op Sion op de binckhorstlaan, maar dan veel grootser opgezet met hele grote tv schermen en heel veel aparatuur. In de kerk zaten mensen van allerlei afkomst, maar opvallend was dat er vooral veel azitische mensen waren. In het begin gingen de grote schermen aan en begon het koor en de zangers te zingen. Het was erg mooi om te horen en iedereen swingde mee. Ik denk niet dat ik het hier goed kan omschrijven, maar het was heel kewl om er tussen te staan. Ik kende geen van de nummers maar gelukkig kon je meelezen op de grote schermen. Tussendoor waren er een soort korte filmpjes die zo in de bioscoop gedraait hadden kunnen worden. Na het zingen kwam er een preek van een vrouw. Ik weet niet meer precies waar het over ging maar ergens kwam er een labradorpuppy met een dode rat in voor en hoe deze gift aan de eigenares een actie van pure 'devotion' was. Erg grappig en ook wel interessant en de vrouw kon erg goed spreken. In the end werd er nog kort een liedje gezongen en werd er reclame gemaakt door een hele schattige man over allerlei activiteiten in de kerk. Ik kreeg bijna zin om te gaan, om hem verder te horen spreken, maar ik geloof dat het over een mannenconventie ging, dus denk niet dat ik daar gewenst ben. Anyway morgen zijn we alweer in Cairns en dan gaat het dus ookal weer over.
De rest komt later.
Greetz Femke