Dag 5 - Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nikki Slagter - WaarBenJij.nu Dag 5 - Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nikki Slagter - WaarBenJij.nu

Dag 5 - Sydney

Door: Nikki

Blijf op de hoogte en volg Nikki

25 September 2008 | Australië, Sydney

Hoi peoplez,

Daar ben ik weer, vanuit Sydney deze keer.

We zijn de eerste dag in Kuala Lumpur uit eten geweest en hebben een beetje geshopt. De winkels zijn tot 10 uur 's avonds open. Ze verkochten in de shopping mall All Stars voor 15 euro per stuk, de duurste waren 25. Natuurlijk konden Fem en ik ons niet inhouden, dus zijn we nu beiden twee paar schoenen rijker. Ook de Star Bucks is veel goedkoper. Nog steeds is het voor Maleisische standaard veel te veel, maar who cares; we zijn toeristen.
De tweede dag zijn we dus naar de Petronas Twin Towers gegaan, het een a hoogste gebouw in de wereld. We mochten gratis op de skybridge komen, die van het ene naar het andere gebouw leidt. Daar konden we uitkijken over de stad. Het is wel weer jammer dat die skybridge halverwege de twee gebouwen stond, waardoor we niet zo heel hoog waren. Slechts halverwege.
Daarna zijn we terug de shopping mall in gegaan om ons zelf even lekker te verwennen met een massage, manicure en pedicure. Yay, I've got shiny nails now.
De kapper vertelde me dat de seizoenen in Kuala Lumpur eigenlijk niet veel verschillen ivan elkaar, maar dat het nu wel op zijn koudst is in Kuala Lumpur. Ik ben zo blij dat we er rond deze tijd waren, dan is het nog een beetje uit te houden.
Ik moet zeggen dat ik Kuala Lumpur qua vormgeving een rare stad vond. Er waren drie soorten gebouwen. Ten eerste waren daar de "normale" gebouwen waar niks aan op te merken was, zoals ons hotelgebouw. Dan had je vele gebouwen die nog in de steigers stonden. En als laatste had je vele flatgebouwen die in een verre staat van ontbinding stonden, maar waar wel nog steeds mensen woonden. In plaats van wit of geel, waren de gebouwen helemaal zwart geblakerd. Waarom ze niet eerst die gebouwen opknappen, voordat ze verder gaan bouwen is mij een grote vraag.
Die avond zijn we naar een andere shopping mall geweest en wat je daar tegenkomt, geloof je gewoon niet totdat je het zelf gezien hebt. Er waren twaalf verdiepingen met alleen maar winkels en restaurantjes. Er moeten echt meer dan duizend winkels zijn. Op de vijfde verdieping was een grote ruimte dat zo'n drie etages bevatte, waar een heus pretpark was, met onder andere een achtbaan erin. We zagen de rails, maar konden niet geloven dat er IN een shopping mall een achtbaan zou zijn, maar ja hoor daar kwam hij al langs.
Op de tiende verdieping was een Imax bioscoop, maar als je daar geen zin in had, waren er gelukkig ook nog twee normale bioscopen. Blijkbaar willen ze dat in Kuala Lumpur alles mogelijk is, ze zijn hard op weg om daar te komen.
De laatste dag in Kuala Lumpur zijn we naar de dierentuin gegaan. We wilden eigenlijk naar een Olifanten Weeshuis, waar je olifanten mag schoonmaken en een ritje maken, maar dat was bijna 3 uur rijden en we moesten om 7 uur weer op het vliegveld staan, dus dat ging hem niet worden.
Om tien uur 's avonds zaten we in het vliegtuig op weg naar Sydney, deze keer hadden we vaak last van turbulentie, maar ik heb gelukkig redelijk veel geslapen. In Sydney kwam Femke's tante, Hansje, ons van het vliegveld halen en de hele ochtend en middag heeft ze ons haar wijk (naam vergeet ik steeds) en het strand laten zien. Hansje woont in een buitenwijk van Sydney aan het strand. Het is hier nog winter, maar wel al boven de 20 graden en de hemel is strakblauw. Maar met de wind was nog te koud om vanmiddag op het strand te liggen. Om drie uur ben ik teruggegaan mijn bed in en nu gaan we zo ongeveer eten, dus ik ga er een eind aan breien.
Morgen gaan we voor het eerst de echte stad Sydney in, wieehhh. En dinsdag gaan we naar Cairns toe om onze camper op te halen.
Btw, het tijdsverschil is nu 8 uur, nu is het dus half 8 's avonds en bij jullie is half 12 's middags.

Tot snel en laat lekker veel berichtjes achter :D. xxxx

• 25 September 2008 - 09:36

Marleen En Sjaak:

Hey Nikki,

Stoer hoor wat jij allemaal gaat beleven en al beleefd hebt, de eerste dagen!
    Geniet ervan en ik ga je de hele tijd volgen.
    Dag, dikke kus.
    Marleen.

• 25 September 2008 - 10:22

Nicolette:

Hey Nikki!

Echt heel gaaf om te lezen wat jullie allemaal daar doen en meemaken!
    Ik zal regelmatig blijven kijken..

Veel plezier nog!

Liefs Nicolette

• 25 September 2008 - 14:21

Debss:

Ey nikkert(en natuurlijk femke:))!

Wauwww, klinkt echt indrukwekkend die malls! Wel foto's maken van jullie mooie nagels he?! Heel veel plezier in Sydney de komende dagen. Ik hoop dat je wat aan het boekje hebt!

Liefs, Debora

PS: ik ben nu op de universiteit, maar ik zal kijken of ik vanavond die dingen even kan regelen waarvoor je me mailde!

• 25 September 2008 - 14:47

Mariikö:

Dag kinders.
    Het klinkt echt als een geweldig avontuur! Er zal nog wel veel meer gaan gebeuren in Sidney. Hee wanneer gaan de eerste foto's komen? Ik ben erg benieuwd!
    Veel plezier! x Mar

• 25 September 2008 - 14:50

Ken:

Jodeli mensen! Die mall klinkt echt absurd man! Maar om de een of andere reden verbaast het mij niet dat je zoiets daar kan vinden :P

Ik kijk uit naar het volgende shizzletje!

Kus

• 25 September 2008 - 18:09

Miranda:

zat net weer even mee te lezen,leuk hoor om je zo te volgen lekker winter en dan 20 graden,ik hou je in de gaten daar,xxxmiranda

• 25 September 2008 - 21:06

Marleen W:

Eej Nikki!!
    Gaaf wat je vertelde over Kuala Lumpur!! Bizar ook met die huizen en de shopping mall :S Wel gaaf dat je daar bent geweest! en dan is het avontuur nog maar net begonnen ;)

Geniet ervan! en take care :)

Xxx Marleen

• 27 September 2008 - 10:15

Edith:

Heej Nik en Fem
    Klinkt super vet allemaal! Ik houd de site in de gaten en ben benieuwd hoe het jullie vergaat in het land van de didgeridoos en Heartbreak High!
    Groetels, Edith