Bird attack
Door: Nikki
Blijf op de hoogte en volg Nikki
23 Oktober 2008 | Australië, Gympie
Hey peepz,
Daar zijn we weer. Vanuit Bundaberg zijn we twee dagen naar het vakantiehuisje van Tom en Hansje gegaan. Dat is twintig minuten buiten Bundaberg. Zij hebben daar een stukje grond gekocht, waar ze ooit een huisje willen bouwen. Voor ons betekende dit weer twee gratis overnachtingen, plus 's ochtends genieten van de zee. We zijn daar elke ochtends 's ochtends vroeg naar het strand gegaan om een ochtendswim te nemen. Ik ben niet echt een zeepersoon (too cold...) maar dit was echt heerlijk. We hebben daar ook heel veel foto's gemaakt. Alleen ligt onze camera op dit moment nog in de auto en zitten wij in het internetcafe.
Vandaaruit zijn we dinsdagmiddag naar Hervey Bay gereden. We hebben eerst nog een stop in Childers gemaakt. Daar was in 2000 een brand in een hostel, waardoor 10 backpackers zijn omgekomen. De vrouw die werkt bij het monument voor de backpackers vertelde ons dat de brand is aangestoken. Blijkbaar was er een meneer die heel zijn leven door Australie rijd om overal en nergens te werken en elke keer als hij ontslagen werd, gaf hij de baas of de machines enzo de schuld. Hier in Childers gaf hij blijkbaar de backpackers de schuld en besloot hij om deze brand te stichten. De mongool. Gelukkig is hij gepakt en heeft hij nu levenslang gekregen op de moord voor slechts twee van de tien bcakpackers. Wat betekent dat hij na 20 jaar weer vrij wordt gelaten. Het recht in Australie werkt anders dan in Nederland, want zodra hij vrij komt, wordt hij aangeklaagd (en veroordeeld) voor de moord voor een van de volgende backpackers. Zo krijgt hij uiteindelijk toch levenslang.
Die namiddag kwamen we in Hervey Bay aan en zijn we bij YHA op de camping gaan staan. De vrouw van de receptie zei dat we niet onder de boom moesten parkeren, want de vogels zijn aan het nesten en nogal aggressief. Wij hadden dus netjes de auto van de boom afgezet. Na een douche te hebben genomen, wilde ik onze afval weggooien en de enige prullebak in de buurt was onder de boom. Ik was ondertussen de agressieve vogels alweer vergeten. Op de weg terug naar de camper hoorde ik veel gefladder en vloog er iets recht tegen mijn hoofd aan.
Ik was gewoon aangevallen door een vogel!!!!
Toen Femke even later terug kwam, vertelde ik mijn bird attack verhaal en liet haar de plek op mijn hoofd zien, en for cyring out loud, ik bloedde!
Niet ernstig ofzo, maar het was een ekster kinda bird, maar wel erg gemeen en met een scherpe snavel. Nu begrijpen we ook de twee meisjes die verderop stonden. Die hadden altijd een t-shirt bij zich waarmee ze als een proppelor om hun hoofd zwaaide, om daarmee de vogels op afstand te houden. Het hielp...
De dag erna zijn we met een cruise meegegaan om walvissen te kijken. Wederom veel foto's gemaakt, dus die zie je later. De beesten zijn echt megagroot en er waren er gelukkig veel, dus het was zeker de moeite waard.
De avond ervoor kwam ik een jongen tegen bij YHA die een bordje had gemaakt om de volgende dag te gaan hitchhiken. Ik vertelde hem dat we toch zuidelijk gingen, dus dat ie met ons mee kon rijden (dat zou onze derde lifter zijn deze vakantie!), maar de dag erna stond ie niet op de afgesproken plek. Waarschijnlijk had hij al eerder een andere lift kunnen vinden. Na de walvissen zijn we naar Tin Can Bay gereden waar we de volgende ochtend (vanochtend dus) gratis dolfijnen konden voeren. Er waren in totaal drie dolfijnen (er waren er nog twee, maar die kwamen nooit dichterbij) en na een half uur kwam het voer eraan en mocht iedereen de dolfijnen een visje geven. Ze zien er echt schattig uit, al hadden ze wel veel littekens op hun rug. Dat zijn de tandafdrukken van andere dolfijnen om elkaar te laten zien wie de baas is.
We zijn nu in Gympie en zijn net naar de bios gegaan, we gaan nu verder rijden naar Rainbow Beach. Van daaruit gaan we naar Fraser Island.
Sorry, het laatste stuk is redelijk saai geschreven, maar over twee minuten is mijn uur op, en dan wordt dit niet opgeslagen, daarom ga ik nu maar vast afronden. Binnenkort weer een update over Fraser!!
grtz Nikki
Ik was gewoon aangevallen door een vogel!!!!
grtz Nikki
23 Oktober 2008 - 05:40
Marleen En Sjaak:
hoi hoi.
Wat zullen jullie straks [nou ja dat duurt gelukkig nog heeeeeeel lang] als jullie thuis zijn een mooi fotoboek kunnen maken! Geniet van alle mooie dingen en spannende avonturen. Knap hoor.
Veel fun daar.
Dag, dikke kus. Marleen. -
23 Oktober 2008 - 07:15
Deboira:
ey girls!
Dat is weer eens wat anders dan meeuwen die op je hoofd poepen, haha:)
Echt leuk al die foto's trouwens!
Liefs, Debora -
23 Oktober 2008 - 07:58
Ken:
Jodeli mensen!
Je was dus de hoofdrolspeler van Alfred Hitchcock's The Birds - grappig! Ook een beetje pijnlijk ;) Heb jullie graag zien lopen met een t-shirt zwierend over jullie hoofd! :D
Xx -
23 Oktober 2008 - 10:23
Maarten:
Hoi Nikki,
alles goed, ik vindt het elke keer leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
We missen je heeeeeeeel veel hier en als je niet terug komt kom ik je daar halen(haha).
Groetjes Maarten -
24 Oktober 2008 - 13:55
Edith:
Hoe hylarieus dat jullie je nu op een plek bevinden die Gympie heet! Haha jullie bevinden je in een schoen! Coole pics trouwens! Have fun en tot schrijfs weer!
26 Oktober 2008 - 06:53
Femke:
Hey Edith, zo droog dat jij dat grappig vindt, ik probeer het hier uit te leggen, maar ze snappen er compleet de humor niet van: grrr!