Levende Kangeroes - Reisverslag uit Bundaberg, Australië van Nikki Slagter - WaarBenJij.nu Levende Kangeroes - Reisverslag uit Bundaberg, Australië van Nikki Slagter - WaarBenJij.nu

Levende Kangeroes

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Nikki

18 Oktober 2008 | Australië, Bundaberg

Vanuit Rockhampton zijn we s'ochtends vroeg vertrokken naar Myella farm voor een dagje boerderij plezier. Anderhalf uur landinwaarts rijden. Na te hebben ontbeten, hebben we een lange paardrijrit gemaakt door het omliggende landschap. Bij het opstijgen viel me een liggende kangeroe op, dus ik dacht, hmmm weer een dode, maar deze leefde wel en bleek de huiskangeroe te zijn. Aaibaar en knuffelbaar, erg lief. Tijdens de rit kwamen we nog een hele hoop wilde kangeroes tegen en gingen we te paard op zoek naar slangen, waarvan ik eigenlijk wel blij ben dat we erg geen hebben gevonden. De hele rit was erg relaxed, omdat het zo'n wijds landschap was, hoefde we niet achter elkaar aan te rijden, maar mochten we gewoon in de breedte zelf zorgen dat we in de buurt bleven. Toen we terugkwamen en onze paarden hadden gepoetst, gingen we lunchen. Na de lunch leerden we motorrijden, na een aantal rondjes en truukjes op het parcour gingen we een rit maken door het landschap heenn. Het was echt superstoer om door een weiland te rijden, met koeien die naast je meerennen terwijl je vrolijk gas geeft om je motor. Na de rit hebben we nog even in de zon gezeten en op de terugweg hebben we een nederlands meisje meegenomen, die die avond vanuit rockhamtpon zou vertrekken met de Greyhound. Omdat ze tot 1 uur s'nachts moest wachten, zijn we met haar uit eten geweest en hebben we een filmpje gepakt. Erg gezellig en leuk om zo makkelijk mensen te ontmoeten om ze daarna wss nooit meer te zien.
Nadat we haar hadden afgezet moesten we nog een slaapplaats voor die nacht vinden, dus wij de snelweg op om bij de eerstvolgende rustplek te camperen. Maar helaas, die bleek verder dan we dachten, dus toen maar bij het eerste bp station gevraagd of zij er eentje wisten. Bp was zo vriendelijk om ons aan de bieden achter het benzinestation bij het huis in de tuin te gaan staan, waar we heerlijk hebben geslapen na een lange dag van heel veel activiteiten.

Helaas moet ik opeens offline omdat het inetrnetcafe sluit, maar wordt vervolgd....

• 18 Oktober 2008 - 13:06

Ken:

Je hebt skippy ontmoet! Wat stoer! Wel weer eens wat anders een levende kangoeroe ontmoeten ;)

En hoe ging het paardrijden je af? Heb je nog een galopje gewaagd?

xx

• 18 Oktober 2008 - 19:32

Edith:

Wat stoer man, paardrijden in de outback! Dat wil ik ook! Heel veel plezier nog in de komende avonturen en doe de groeten aan Skippy!

• 18 Oktober 2008 - 20:24

Nikita:

Skippy! :D

Klinkt echt geweldig! Heb net even bijgelezen, maar het klinkt allemaal heel gezellig! Fijn om te weten dat er ook nog wel levende rondspringen :P Al wat meer plannen voor komende tijd?

Dikke zoen! xxx

@ Nikki: We gaan trouwens ook meedoen aan de Jungle met tappen, wie weet mag je als kangaroo? (A)

• 18 Oktober 2008 - 21:45

Debbert:

Hey meiden:)

Keep up with the fun!

Dikke kus van mij vanuit (koud) Nederland;)

Debora

• 21 Oktober 2008 - 20:30