Regenwoud en regen
Door: Nikki
Blijf op de hoogte en volg Nikki
05 Oktober 2008 | Australië, Townsville
By the way, het viel me op dat nog niemand hier G'day mate tegen ons heeft gezegd. Okay, mate zeg je niet tegen meisjes, maar dan nog. Blijkbaar is g'day niet zo hip hier aan de oostkust.
Ik zal trouwens nooit meer zeggen dat ik blij ben dat het bij jullie herfst is en bij ons stralend weer. Die avond begon het namelijk bij ons keihard te plenzen, trouwens niet alleen die avond. De hele dag erna heeft het ook keihard geregend. De dag dat wij besloten het regenwoud in te gaan. Het was trouwens wel heel mooi in het regenwoud. Alleen maar groen om je heen. Tijdens een boottochtje door de mangroven zijn we aangevallen door een horde muggen, ik zit dus nu onder de bulten. Tijdens de trip gingen we naar Cape Tribulation, dan loop je opeens vanuit het regenwoud het strand op, zo bizar. Tegen het einde van de dag zouden we naar een river gaan, Mossman Gorge. Daar aangekomen stond er een politieauto die ons er niet doorliet. Blijkbaar was er een reddingsactie bezig die twee duitsers zochten die vastzaten in de rivier. En we mochten dus de enige doorgang (een smalle weg) niet door, omdat de reddingswerkers van de andere kant voorrang had. Uiteindelijk mochten we na tien minuten wel naar binnen. Vanaf de parkeerplek is het vijf minuutjes lopen naar het uitkijkpunt op de rivier. Om de tien meter staat een bordje met "niet zwemmen, gevaarlijk". Dus waarom die twee domme Duitsers dat toch hebben gedaan, is mij een groot raadsel!
Wisten jullie trouwens dat schildpadden ook door hun achterste kunnen ademen? Nou ik eerst niet, maar na mijn regenwoud tripje is het me medegedeeld. Zeer interessant om te weten, al zeg ik het zelf.
Trouwens om jullie toch nog jaloers te maken, vanaf gister is het weer stralend weer en hebben we eindelijk na twee weken op het strand gelegen, dus dat kleurtje gaat er komen. De enige keren dat er nog een lichte drup viel, zaten we in de auto.
We zijn nu trouwens in Townsville, een redelijk grote stad (vergeleken met de dorpjes waar we de afgelopen week hebben doorgebracht). Hier blijven we een paar dagen en gaan we onder andere snorkelen. En dan zullen we weer zuidelijker gaan, want die 2000 km leggen zich uitzichzelf af.
Tot snel mensen!!
05 Oktober 2008 - 11:11
Ken:
Kan toch niet toepasselijke! Regen in het regenwoud ^_^ Het aan de linkerkant rijden zit er nu ook helemaal in?
Enjoy the weather!
Kus -
05 Oktober 2008 - 14:08
Debora:
zal ik het dan maar zeggen: G'day mate!
Hoe was het snorkelen?!
LIefs, Debora -
08 Oktober 2008 - 20:54
Marleen:
Klinkt heel bizar dat regenwoud, gaaf! Maar je bent in Townsville (geweest)!! De bom!, daar komen de powerpuff girls vandaan :P Merk je daar iets van??
Maar verder, je verhalen klinken gaaf Nikki :)
Tot horensss
good trip ;)